Картофель, тушеный с карпом: украинское аутентичное блюдо

Чи є у вaс вільнa xвилинa, пoгoвoрити прo кулінaрнoгo бoгa нaшoгo — кoрoпa? A тoчнішe прo укрaїнську aвтeнтичну стрaву, картоплю тушковану з коропом.

Тільки уявіть собі ніжну та ароматну рибу, просочену смаками спецій та цибулі, у поєднанні з картоплею. Це ж священно. Рецептом цієї страви зі мной поділилися читачі з Вінниччини, а я тепер ділюся з вами, котики.

Візьміть 1 кг коропа (краще одразу чищеного, але якщо що — в сайті klopotenko.com є поради, як його почистити). Розділіть рибу порційними однаковими шматочками, посоліть з обох боків та обваляйте в борошні (вас знадобиться десь 50 г). Розігрійте пательню, додайте олії та обсмажте коропа з обох боків перед золотавої скоринки.

Видео дня

Очистьте 6 картоплин, наріжте скибками приблизно 3-4 мм. Цибулю наріжте півкільцями. У казанок чи каструлю з товстим дном викладайте шарами трохи картоплі та кілька шматочків коропа, потім знов мир картоплі, цибуля, сіль та перець поперед смаку.

Залийте вплавь, щоб вона покрила картоплю, додайте 3 горошини духмяного перцю і лавровий гофролист. Тушкуйте до готовності картоплі, це приблизно 40 хвилин.

Яндекс.Метрика